Како да се одржува синџир транспортер и пластична мрежа транспортер

Транспортерите со синџир и пластичните мрежести транспортери се широко употребувана опрема за транспорт во практичното производство.Тие имаат предности како што се лесна тежина, отпорност на корозија и непречено работење, што може да ги задоволи потребите за различен пренос на материјали.За да се обезбеди нивно нормално функционирање и да се продолжи работниот век, потребно е редовно одржување и одржување.Следниве ќе ги воведат методите за одржување на синџир транспортер и пластична мрежа транспортер.

синџир транспортер 1

1, Одржување на синџир плоча транспортер
Редовно проверувајте дали сврзувачките елементи на транспортерот на синџирот се лабави и навремено затегнете ги.
Редовно проверувајте го абењето на компонентите како што се плочите и синџирите со синџири и веднаш заменете ги доколку се сериозно истрошени.
Чувајте го транспортерот на ланецот чист и избегнувајте влегување на остатоци и нечистотија.
За време на употребата, маслото за подмачкување треба редовно да се додава на компонентите како што се плочи и синџири со синџири за да се намали абењето и бучавата.
Ако се открие некаков ненормален звук или вибрации на транспортерот на ланецот, тој треба веднаш да се прекине за проверка и отстранување на проблеми.

синџир транспортер 2

2, Одржување на транспортер со пластична мрежа
Редовно проверувајте го подмачкувањето на моторот, редукторот и другите компоненти на транспортерот со пластична мрежа за да се обезбеди добро подмачкување.
Редовно проверувајте го абењето на пластичниот мрежест ремен и навремено заменете го доколку е силно истрошен.
Чувајте го транспортерот со пластична мрежа чист и избегнувајте влегување на остатоци и нечистотија.
За време на употребата, маслото за подмачкување треба редовно да се додава на компонентите како што се лежиштата и синџирите за да се намали абењето и бучавата.
Ако се открие некаков ненормален звук или вибрации на транспортерот со пластична мрежа, треба веднаш да се прекине за проверка и отстранување на проблеми.

синџир транспортер 3

3, Работи за заедничко одржување
Редовно проверувајте ги жиците на електричните компоненти за лабавост или оштетување и веднаш решавајте ги сите проблеми.
Редовно чистете ги остатоците и прашината околу транспортерот за да одржите чиста работна средина.
Редовно проверувајте дали преносниот уред на транспортерот е нормален и доколку има некакви проблеми, тие треба навремено да се поправат или заменат.
По продолжено исклучување, се препорачува машината да работи без оптоварување одреден временски период за да се осигура дека сите компоненти функционираат правилно пред да продолжите со работа со оптоварување.
За време на употребата, неопходно е строго да се следат работните процедури за да се избегне оштетување на опремата предизвикано од незаконски операции.
За време на одржувањето и одржувањето, треба да се обрне внимание на безбедно работење за да се избегне повреда или оштетување на опремата.

синџир транспортер 4

Накратко, одржувањето и одржувањето на транспортерот со синџир и транспортерот со пластична мрежа се двете многу важни задачи.За да се обезбеди нивно нормално функционирање и да се продолжи работниот век, неопходно е да се вршат редовни контроли, подмачкување, чистење и други работи и да се внимава на безбедно работење.Во исто време, исто така, неопходно е да се внимава на процедурите за работа и безбедното користење на опремата за време на употребата за да се избегнат несреќи.


Време на објавување: Декември-25-2023 година